ALMAN KÜLTÜRÜ



Almanya genellikle das Land der Dichter und Denker (şairlerin ve düşünürlerin ülkesi) diye anılır. 

Alman kültürü, Almanya'nın ulus devlet olarak doğmasından çok önceleri ortaya çıkmıştır ve Almanca konuşulan tüm coğrafyayı etkisi altına almıştır.

DİNİ KÜLTÜRÜ


H
ristiyanlık, Almanya'da 46 milyon (%56) taraftarla en
yaygın olan dini inanıştır.İkinci yaygın inanış ise 3,6 milyon kişi ile İslam dini (%4.4), daha sonra ise her ikisine inanan toplam 200.000 kişi (%0,25) ile Budizm ve
Yahudilik gelmektedir. Hinduizm 90.000 inanana sahiptir (%0,1). Almanya'daki diğer tüm dini topluluklar 50.000'den az sayıda (veya %0,05'ten) taraftara sahiptir. Yaklaşık 29,6 milyon Alman ise (%36) herhangi bir dine inanmamaktadır.

Çoğu Türkiye'den gelen Sünniler ve Alevilerden oluşan yaklaşık 3.6 milyon Müslüman nüfusu ile birlikte az sayıda da Şii vardır. Ülke nüfusunun %1,7'sini oluşturan, Ortodoks Mezhebi'ne bağlı insanların büyük çoğunluğu Sırplar ve Yunanlardan oluşur. Almanya, Batı Avrupa'nın üçüncü büyük Yahudi nüfusuna sahip ülkesidir. 2004'te, Almanya'ya, İsrail'de olduğu gibi Sovyet cumhuriyetlerinden gelen Yahudi nüfusu, Almanya'nın Birleşmesi sırasındaki rakam olan 30.000 ile karşılaştırıldığında 200.000'den fazla bir sayıya ulaşmıştır. Yahudi nüfusunun ağırlıklı olduğu şehirler arasında Berlin, Frankfurt ve Münih bulunmaktadır.Yaklaşık 250.000 Budist Almanya'da yaşamaktadır ve bunların %50'si Asya göçmenidir.

AİLE YAPISI

Alman toplumuna küresel ölçekte bakıldığında Avrupa aile
yapısıyla benzerlikler taşıdığı görülmektedir. Tıpkı Avrupa'da olduğu gibi Almanyada da bireyin özgürlüğünü ön planda tutan bir aile yapısı söz konusudur. bunun yanında 80 li yıllardan beri yoğun göç sürecinde olan Alman toplumu kendi özelliklerini muhafaza etmek adına özlerine yavaş yavaş bir geri dönüş söz konusudur.

Toplum olarak farklılıklara karşı oldukça hoşgörülü olan Alman toplumu,yasal ve toplum olarak homoseksüellere karşı da toleranslıdır. Medeni birlikteliliğe 2001'den beri izin verilmektedir.Geyler ve lezbiyenler yasal olarak eşlerinin biyolojik çocuklarını evlat edinebilir (Üvey çocuk olarak). İki büyük Almanya şehrinin belediye başkanları, kendilerini açıkça gay olarak açıklamıştır.


MUTFAK KÜLTÜRLERİ

Alman mutfağı, bölgeden bölgeye farklılık göstermektedir.
Bavyera ve Suabiya'nın güney bölgeleri buna örnektir. Bu bölgelerin mutfak kültürü; Avusturya ve İsviçre'ninkine benzerdir. Domuz eti, sığır eti ve kümes hayvanları eti ile yapılan yemek çeşitleri Almanya'da tüketilen yemeklerin önde gelenleridir. Özellikle domuz eti'nin Alman mutfağı'ndaki yeri özeldir. Hemen hemen bütün bölgelerde, yemekler sosisle yenir. En bilindik sosis yiyeceklerinden biri Currywurstdur. Almanya'da 1500'den fazla sosis çeşidi üretilmektedir. En popüler sebzeler patates, lahana, havuç, şalgam, ıspanak ve fasülyedir. Organik gıda satışı bir pazar haline gelmiştir ve satılan ürünlerin %3.0'ünü bu grup besinler oluşturur.Bu bir trend halinde yükselmektedir.

Ünlü bir Alman deyişi şöyle demektedir: "Kahvaltı bir imparator, öğle yemeği bir kral ve akşam yemeği bir fakir gibidir." kahvaltı genelde tahıllı yiyeceklerle ve bal ya da reçelli ekmekle yapılır. Almanların bir kısmı kahvaltıda soğuk yemekleri ya da peynirli ekmeği tercih etmektedir. Ülkede 300'den fazla ekmek çeşidi fırınlarda satılmaktadır.

Başka ülkelerden gelen göçmenler sayesinde, Alman mutfağı ve günlük yemek alışkanlıkları birçok mutfaktan etkilenmiştir. Pizza ve makarna gibi İtalyan yemekleri, Döner gibi Türk ve Arap yemekleri özellikle büyük şehirlerde oldukça yaygın olarak satılmaktadır. Uluslararası burger zincirleri ve Çin restoranları ülkenin birçok yerine yayılmıştır. Hint, Japon ve diğer Asya mutfaklarının popüleritesi artmaktadır. Yüksek profilli dokuz Alman restoranı, restoranları uluslararası derecelendiren Michelin Rehberi tarafından üç yıldızlı olarak ilan edilmiştir. Yine 15 restoran iki yıldız almıştır.

Şarabın ülkenin birçok kesiminde yaygın olmasına rağmen Almanya'nın millî içkisi bira olarak bilinmektedir. Almanya'da kişi başına bira tüketimi yıllara göre düşmesine rağmen, kişi başına yıllık 116 litre ile üst sıralardaki yerini korumaktadır.18 batı ülkesi üzerinde yapılan araştırmalar sonucunda Almanya; kişi başına alkolsüz içecek tüketimi konusunda 14., kişi başına meyve suyu tüketiminde ise 3. olmuştur. Bunların dışında, mineralli su ve Schorle (meyve suyuyla karıştırılmış) Almanya'da oldukça popülerdir.

DÜĞÜN KÜLTÜRLERİ

Almanya'da düğün bir özelliği olduğunu saygın gelenek ve görenekler zaten düğün planlanan tarihten bir gün önce başlıyor. son derece benzer arasında birçok eyalette evlilik ritüelleri, bu yüzden sık sık üst üste, ama bu ülke bazen komik kendine özgü "lezzet" vardır. Onlar geleneksel düğün görme çeşitli yapabilmekteyiz.

Almanya'da inanılmaz bir düğün geleneği. Gelin gelinlik
ayakkabı nihai seçimi yapar tatil öncesi alışveriş gezileri sırasında, bunun için gerektiği sadece paraları ödemek. Her kız erken çocukluk başlar onları toplayın. Bu eski gelenek tutumlu tutumluluk gelecekteki eşi bir sembolü olduğunu ve çok yakında aile bütçesine çok dikkatli olacak iyi bir ev kadını, olacağı anlamına geliyor. Bu ayin "düğün ayakkabıları" anlamına Hochzeitsschuhe denir.

Almanya'da düğün sivil ile başlar kayıt ofiste töreni, sen akraba ve yakın arkadaşlar davet ediyoruz. Ardından, kilisede dini düğün. Düğün öğleye kadar yapılacak daha iyidir, Almanya'da zaman yeni bir aile oluşturmak için ideal olarak kabul edilir değil. Eğer o zamana kadar evlilik girerseniz Daha önce, bir saat önce tam tercüme kilise saat ok, mümkün değildi.

Damat ailesinin evinden gelini alır. Kilisede bir güzel, geleneksel at arabasıyla gitmek. Bir kız geriye bakmak gerektiğini tüm yol. Onun ikinci evliliği söz olacağına inanılmaktadır. Genç aşağıdaki misafirler ve yakınları ile uzun bir konvoy gönderdi. geleneksel düğün severler birbirine yakın ve sunak yavaş adımlarla hareket kiliseye giderken.

Gelin ve damat yolu yaprakları ile mayınları renkler. Bu eski Alman gelenek kokuları çocukların sevgi verecek bereket evliler tanrıçası, yerini çekmek için tahmin ediyor. boncuk ve mücevherlerle süslü özel bir çelenk koymak gelin üzerinde, o geceye kadar kaldırılmaz. Bir kız ilk evli ise, bir gelin buketi mersin olmak. Törende boyunca gelin ve damat saten kurdele, oturma çiçek kullanmak süslemeleri için mum tutun. Genç buket elinden ortadan kaldırmaz.

Düğün günü, çift pembe bitki varçalı - bu gelenek Almanya'da yaygındır. Kent yetkilileri ağaçları en az 6 bitki onun düğün günü Leyzinge her damat sipariş çok merak gerçektir. Genç yasayı görmezden ve itaat etmezseniz, kız onunla evlenmek yasaktır ve düğün sürece bu koşul yerine olarak ertelenir. Beklendiği gibi, Leyzing hala "boom town" denir.

Nikah sonrası kütük kesimi

Alman gelinleri düğünde duvak yerine mücevher ve çiçeklerle süslenmiş bir taç takarlar. Düğün töreni sonunda çift bir kütüğü testereyle keser, bu da karşılaştıkları zorluklara birlikte göğüs gerecekleri anlamına gelir. Misafirler çiftin üstüne pirinç serperler, bu da bereketi simgeler. Gelinin saçında kalan pirinç tanesi sayısı kadar çocukları olacağına inanılır.

Leave a Reply